Coronavirus // Miniștrii moldoveni nu sunt infectați cu Covid-19

Julieta Savițchi
31/03/2020

Premierul Ion Chicu și subalternii săi nu sunt infectați cu coronavirusul de tip nou. Faptul că miniștrii sunt sănătoși a fost confirmat în urma testării la laboratorul privat Invitro Diagnostics. Rezultatele testelor au fost făcute publice marți seara de însuși șeful Cabinetului de miniștri, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune Moldova 1.

Premierul a recunoscut că i-a obligat  printr-un ordin pe subalternii săi să treacă din cont propriu testul la covid-19. Ion chicu a adăugat ca a luat aceasta decizie dupa ce a aflat că un medic din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență cu care a comunicat anterior a fost testat pozitiv la coronavirus de tip nou.

Amintim că membrii Cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și angajații aparatului premierului au dat astăzi probe pentru a fi testați la Covid-19, deși niciunul dintre cei 30 de angajați ai Guvernului de la care au fost prelevate probele nu prezentau simptome de boală.

Portalul Anticoruptie.md a scris că testele au fost efectuate în laboratorul privat Invitro Diagnostics. În laboratorul respectiv au fost testați la coronavirusul de tip nou și cei șase medici de la Spitalul Clinic Republican (SCR), fapt ce a generat ulterior destituirea din funcție a directorului instituției, profesorul Anatol Ciubotaru.

Vitalie Dragancea, consilierul premierului Ion Chicu, a declarat pentru mass-media că fiecare oficial și-a achitat testul din banii proprii. Serviciile pentru o testare la Covid-19 prestate de laboratorul Invitro Diagnostic costă 700 de lei.

Julieta Savițchi
31/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii