Coronavirus // Raport săptămânal: Redeschiderea grădinițelor nu va fi posibilă în viitorul apropiat

Irina Odobescu
17/07/2020
Foto: MSMSP

Datele prezentate de autorități vineri în cadrul raportului săptămânal arată că de la începutul pandemiei în Republica Moldova până în prezent 1.087 de copii au fost testați pozitiv, iar rata de contagiozitate a copiilor până la cinci ani este de 36 %. Redeschiderea grădinițelor nu va fi posibilă în viitorul apropiat, declară responsabilii din Sănătate. 

Vârsta medie de infectare cu coronavirusul de tip nou este de 47 de ani, mai spun autoritățile, iar rata de contagiozitate este mai mare în rândul femeilor. În același timp, crește rata cazurilor de import de la un caz pe zi, până la șapte. 

Vârsta medie a persoanelor care au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de infecție este de peste 50 de ani, domină vârsta de 60-69 de ani. 71 la sută din cei răpuși de boală au două comorbidități. Printre cele mai frecvente sunt maladiile cardiovasculare și diabetul zaharat, iar pe a treia poziție se află maladiile neurologice, urmate de obezitate. Până la ora actuală 666 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Irina Odobescu
17/07/2020

Comentarii