Cum a răspuns Rusia planului de pace al Ucrainei. Mai multe oraşe, atacate cu rachete

Anticorupţie.md
15/11/2022
Foto: The Kyiv Independent Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/cele-10-propuneri-pentru-pace-ale-ucrainei-mesajul-lui-zelenski-la-g20-razboiul-distructiv-al-rusiei-trebuie-sa-fie-oprit-2151615 Informaţiile publicate pe site-ul Digi

Mai multe oraşe din Ucraina, inclusiv Kievul, au fost atacate masiv cu rachete ruseşti. Atacul vine la câteva ore după discursul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la summitul G20, în care a propus un plan de pace cu 10 condiţii către Rusia.

Autorităţile de la Kiev au anunţat că pe lângă obiectele de infrastructură ruşii au ţintit şi cartierele rezidenţiale din cele mai mari oraşe din Ucraina.

Asupra Kievului au fost lansate 6 rachete, dintre care 4 au fost distruse în aer de forţele antiaeriene. Două rachete au nimerit în două clădiri rezidenţiale din centrul capitalei ucrainene. Autorităţile au anunţat că sunt morţi şi răniţi, fără ca să precizeze numărul lor. Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a postat pe twitter un răspuns la atacurile ruse de marţi , care au avut loc în timp ce ministrul rus de externe Serghei Lavrov a participat la summitul G20 de la Bali și în ziua în care Moscova a descris Ucraina ca un obstacol în calea păcii.

„Rachetele rusești ucid oameni și distrug infrastructura din Ucraina chiar acum. Asta are de spus Rusia în privința negocierilor de pace. Nu mai propuneți Ucrainei să accepte ultimatumuri rusești! Această teroare nu poate fi oprită decât cu puterea armelor și principiilor noastre”, a transmis șeful diplomației de la Kiev.

La rândul său, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a descris atacurile ruse de marți ca fiind un „scuipat în fața” colegilor participanți la G20.

Și ambasadoarea Marii Britanii în Ucraina, Melinda Simmons, a comentat atacurile, scriind pe twitter că Rusia continuă retragerea umilitoare din Herson cu lovituri de rachete asupra infrastructurii energetice din Kiev și în alte părți ale Ucrainei.

Consilierul prezidențial Andrei Yermak a descris atacurile rușilor drept un răspuns direct la discursul video al președintelui Volodimir Zelenski la summitul G20 din Indonezia.

Ambasadoarea SUA în Ucraina, Bridget A Brink, a descris seria de atacuri lansate marți de Rusia asupra Ucrainei drept „o altă rundă de atacuri crude”.

 

Anticorupţie.md
15/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii