Cum se pedepsește corupția în România. După ce a încercat să se ascundă de justiție, Elena Udrea nu are alte alternative decât închisoarea

Anticoruptie.md
29/09/2022

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării din România, își va executa pedeapsa de 6 ani de închisoare. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București, la finalul unui proces care a durat 4 ani. Contestația apărătorului a fost respinsă, iar cererile considerate neîntemeiate.

Pe 8 aprilie curent, Elena Udrea a fost condamnătă la șase ani de închisoare cu executare pentru o sentință pe care a primit-o în iunie 2018 pentru mită și abuz în serviciu în dosarul organizării unui meci de box denumit Gala Bute.

Cazul de corupție din bani publici „Gala Bute” a ieșit la iveală în 2011, în urma unei investigații jurnalistice încă în perioada în care Udrea era ministru. Udrea a fost prinsă de către polițiltii români și bulgari în timp ce încerca să părăsească Bulgaria. Aceasta ar fi intenționat să se ascundă în Grecia.

 

Anticoruptie.md
29/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii