De ce a fost amânată examinarea rezultatelor evaluării în cazul lui Ion Munteanu, candidat la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție

Anticoruptie.md
02/04/2024
colaj CIJM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a examinat în cadrul ședinței de marți rezultatele evaluării făcute de către Comisia de evaluare în privința a alți doi candidați la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Membrii CSM au aprobat raportul în privința judecătoarei Stella Bleșceaga, în timp ce examinarea raportului în privința candidatului Ion Munteanu, actualmente procuror general interimar, a fost amânată din cauza volumului mare de documente ce urmează să fie analizate. 

Candidatul pentru funcția de judecător la CSJ, Ion Munteanu, care promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare, CSM a solicitat amânarea examinării subiectului. Membrii Consiliului au invocat drept motiv faptul că dosarul care îl vizează pe Munteanu este voluminos și necesită mai mult timp pentru examinare. „Este vorba de 668 de documente și 5.244 de file, majoritatea financiare”, a spus Ion Guzun.

În același timp, examinarea Raportului Comisiei de evaluare externă al judecătorului Stella Bleșceaga a durat câteva minune. Magistrata din cadrul Judecătoriei Chișinău a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare, iar raportul a fost acceptat de CSM. Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis în unanimitate că judecătorul Stella Bleșceaga corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate.

Până în prezent, CSM a aprobat nouă rapoarte ale Comisiei de evaluare externă din cele 12 recepționate.

Anticoruptie.md
02/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii