Declaraţie scandaloasă a unui deputat rus privind integritatea Republicii Moldova: „Transnistria este teritoriul nostru”

Julieta Saviţchi
08/09/2022
RIA Novosti

Succesorul fostului lider ultraţionalist rus, Vladimir Jirinovschi, deputatul Leonid Slutki, a declarat recent prntru un post de televiziune că Transnistria este teritoriul Federaţiei Ruse. Ultranaţionalistul rus a îndemnat autorităţile de la Moscova să acorde mai multă atenţie pentru dezvoltarea infrastructurii din regiunea separatistă din stânga Nistrului.

„Transnistria este teritoriul nostru. Este necesar să reconstruim aeroportul din Tiraspol. Pe lângă centrala termo-electrică Moldovenească trebuie dezvoltate şi alte proiecte importante de infrastructură. Suntem în contact cu conducerea transnistreană”, a declarat succesorul lui Jirinovschi.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău nu a comentat, deocamdată, declaraţia deputatului rus.

Amintim că în ultima perioadă mai mulţi oficiali ruşi au lansat declaraţii scamdaloase în adresa Chişinăului referitor Transnistria. Reprezentanţii Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse acuză guvernarea de la Chişinău că ignoră invitaţiile liderului separatist de la Tiraspol de a se aşeza la masa negocierilor. Funcţionarii instituţiei ruse ameninţă că politica externă a Chişinăului ar putea provoca un conflict armat în regiunea transnistreană.

Julieta Saviţchi
08/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii