Deputații partidului Șor, lăsați fără salariu

Viorica Mija
29/10/2022
FB//Dumitru Alaiba

După ce au boicotat șapte ședințe consecutive ale Legislativului, deputații fracțiunii Partidului Șor trebuie, conform legii, să fie lăsați fără 75 la sută din salariu. Opinia a fost exprimată de asociația Promo-LEX, care monitorizează activitatea parlamentară.

„Potrivit Regulamentului Parlamentului, absența deputatului se consideră fără motiv întemeiat, dacă este din alte motive decât aflarea deputatului în concediu medical, în concediu din motive personale, neparticiparea la ședința plenară în semn de protest la o chestiune din ordinea de zi, anunțată în ședință. Respectiv, absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la 3 ședințe ale Parlamentului se sancționează cu pierderea a 50% din salariu și din alte îndemnizații pentru luna următoare. Absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la 4 și mai multe ședințe ale Parlamentului se sancționează cu pierderea a 75% din salariu și din alte îndemnizații pentru luna următoare”, explică Promo-LEX.  

La ultima ședință a Parlamentului, la fel boicotată de deputații fracțiunii Partidului Șor, aleșii din partea PAS au plasat pungi la locul de muncă al acestora, făcând aluzie la pungile cu bani identificate în timpul perchezițiilor la mai mulți membri ai organizațiilor teritoriale ale fracțiunii, din nordul țării.

Viorica Mija
29/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii