Deputații PAS i-au găsit înlocuitor Nataliei Moloșag în funcția de Avocat al Poporului

Ilie Gulca
03/02/2022
Ceslav Panico. Foto: ipn.md

Ceslav Panico a fost numit, cu votul a 57 de deputați, în funcția de Avocat al Poporului, post rămas vacant după încetarea mandatului Nataliei Moloșag în urma cererii de demisie a acesteia.

Ceslav Panico este licențiat în drept și magistru în drept civil. El a fost membru al Consiliului pentru Prevenirea Torturii și al Institutului de Reforme Penale în cadrul căruia a participat la implementarea mai multor proiecte finanțate de organizații naționale și internaționale.

La concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului au participat, în total, șapte persoane. Conform legislației, candidatul la funcția de Avocat al Poporului trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care vechimea în muncă de cel puțin zece ani și activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului.

De asemenea, candidatul nu trebuie să aibă în ultimii cinci ani rezultate negative la testul de integritate profesională.

Natalia Moloșag a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un condamnat pentru proxenetism, fapt ce a provocat stupoarea opiniei publice.

Ilie Gulca
03/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii