Dezvăluirile lui Erdogan despre convorbirea cu Putin: „I-am cerut să returneze Crimeea proprietarilor de drept”

Anticorupţie.md
20/09/2022
Profimedia

Președintele Turciei, aflat la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), a declarat că pledează pentru retragerea trupelor ruse din Ucraina şi eliberarea teritoriilor ocupate de ruşi, inclusiv a Crimeei. Recep Erdogan a făcut dezvăluiri despre ce a discutat cu Vladimir Putin în Uzbekistan, într-un interviu acordat pentru PBS.

„În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele Putin și am avut discuții foarte ample cu el, care îmi arată că este dispus să pună capăt acestei situații cât mai curând posibil. Aceasta a fost impresia mea, pentru că modul în care decurg lucrurile în acest moment este destul de problematic; 200 de ostatici vor fi schimbați în urma unui acord între părți. Cred că se va face un pas semnificativ înainte”, a spus liderul turc.

Erdogan a mai dezvăluit că odată cu încetarea războuiului, a mai vorbit şi despre necesitatea returnării teritoriilor cucerite de ruşi în Ucraina: „Dacă se va restabili pacea în Ucraina, desigur, returnarea terenurilor care au fost invadate va deveni cu adevărat importantă. Aceasta este ceea ce se așteaptă. Aceasta este ceea ce se dorește. Putin a făcut anumiți pași. Noi am făcut anumiți pași. Terenurile care au fost invadate vor fi returnate Ucrainei”.

Preşedintele Turciei a mai spus că i-a cerut lui Putin să returneze şi Crimeea: „I-am cerut să returneze Crimeea proprietarilor de drept. Dacă ați face acest pas înainte, dacă ați putea să ne lăsați pe noi, ați elibera și tătarii din Crimeea, și Ucraina, de asemenea. Asta este ceea ce am spus întotdeauna. Dar de atunci, din păcate, nu s-a făcut niciun pas înainte”, a dezvăluit Erdogan despre convorbirea sa cu omologul rus.

Totodată, Recep Erdogan a declarat că Putin nu va recunoaște că a greșit, așa cum niciun lider nu recunoaște asta.

 

Anticorupţie.md
20/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii