Din arest la domiciliu, Igor Dodon cheamă la răsturnarea guvernării: „Guvernarea PAS nu își merită mandatul și trebuie dată jos”

Julieta Saviţchi
11/07/2022
Captură

Ex-preşedintele Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, îndeamnă cetăţenii să se mobilizeze să dea jos guvernarea şi să fie organizate alegeri anticipate. Fostul preşedinte îşi mai face griji că teritoriul Republicii Moldova ar putea fi transformat într-un poligon al NATO în lupta contra Rusiei.

„Stimați concetățeni, îi mai răbdați încă 3 ani să ne facă viața insuportabilă sau ne consolidăm și decidem împreună cum salvăm țara și societatea? Guvernarea PAS nu își merită mandatul și trebuie dată jos, pentru a organiza alegeri anticipate și a reveni la normalitate și dezvoltare economică sigură în Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe Facebook.

Fostul şef al statului susţine că actuala guvernare este cea mai slabă din istoria Republicii Moldova, care vor să transforme NATO un poligon de luptă împotriva Rusiei şi îndeamnă cetăţenii să nu rabde până la sfârşitul mandatului.

„Azi avem la conducere cea mai slabă conducere a țării (majoritate parlamentară, guvern, președinte) din istoria modernă a Republicii Moldova. Și această conducere este cu atât mai periculoasă, cu cât este abil dirijată de factorii politici din exterior, care împovărează Moldova cu credite de sute de milioane și vor să transforme teritoriul țării în noastre în poligon de luptă al NATO împotriva Rusiei. Avem în Moldova la conducere un regim marionetă, condus din exterior, care vrea să renunțe la neutralitatea și suveranitatea țării. Și acești iresponsabili și incompetenți, dirijați din exterior, au de guvernat încă 3 ani. Încă 3 ani de scumpiri, haos, sărăcie, abuz și bătaie de joc de moldoveni. Până la desființarea definitivă a Moldovei”, a declarat fostul preşedinte.

Igor Dodon se află în arest la domiciliu pentru a doua lună consecutiv, fiind bănuit pe mai multe capete de acuzare, inclusiv îmbogăţire ilicită şi trădare de patrie.

Fiind în arest la domiciliu, săptămâna trecută Igor Dodon a primit acasă, fără a coordona cu procurorii pe caz, o echipă de la postul de televiuine Publika, oferind un interviu în care a adus acuzaţii grave la adresa guvernării şi s-a plâns că este interceptat.

Amintim că arestul la domiciliu, pe lângă restricţiile de deplasare, mai impune şi restricţii de comunicare.

Igor Dodon respinge acuzaţiile care i se aduc şi declară că dosarele sale reprezintă o comandă politică.

Julieta Saviţchi
11/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii