„Din toată inima”. Patriarhul Kiril l-a felicitat pe Mitropolitul Vladimir cu ocazia zilei de naștere

Ilie Gulca
18/08/2022
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, și Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, Vladimir. Foto: mitropolia.md

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, i-a conferit mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, ordinul „Sfântul Serafim de Sarov” (gradul I) cu ocazia împlinirii a 70 de ani.

„Vă felicit din toată inima cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani... În urmă cu mai bine de trei decenii, Domnul a pus pe umerii Dvs. odăjdii de episcop și v-a predat conducerea Episcopiei Chișinăului. Acum, săvârșind slujba ca Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Vă îngrijiți de creșterea spirituală a clerului și a turmei, îndemnându-i să rămână credincioși moștenirii patristice și ordinii canonice veche de secole”, se menționează în mesajul de felicitare al capului Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Având în vedere meritele Dvs și în legătură cu data semnificativă care este sărbătorită, consider că este corect să vă onorăm cu ordinul „Sfântul Serafim de Sarov” (gradul I). Fie ca Cel Atotputernic să vă dea putere trupească, liniște sufletească și ajutorul Său nesfârșit în continuarea lucrării arhipastorile în folosul Bisericii Ortodoxe din Moldova”, se mai menționează într-un text publicat pe paginile Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse și al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Fostul președite al Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, i-a transmis „cordiale felicitări Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove”.

„Cu certitudine, renașterea Ortodoxiei în Moldova este legată de numele și activitatea Dumneavoastră. Mereu ați dat dovadă de o poziție onestă, decentă, patriotică și ați fost întotdeauna gata să apărați Biserica lui Hristos și valorile tradiționale ale poporului nostru”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Ilie Gulca
18/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii