Diplomat rus, declarat persoană non-grata în Republica Moldova. Reacţia Moscovei

Anticorupţie.md
31/10/2022
Amnbasada Rusiei la Chişinău

Un diplomat rus, acreditat la Chişinău, a fost declarat persoană non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, fiind obligat să părăsească teritoriul ţării. Ministerul de Externe de la Moscova nu a întârziat să vină cu o reacţie, menţionând că va răspunde la decizia Chişinăului de a expulza diplomatul.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chişinău, acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei de luni, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Şefului misiunii diplomatice ruse la Chişinău i s-a mai comunicat şi poziţia Republicii Moldova privind atacurile cu rachete ruseşti asupra Ucrainei.

„În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra țării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv amenințări tot mai mari pentru securitatea energetică a țării”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.


 

Anticorupţie.md
31/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii