Diplomaţia de la Chişinău o pune la respect pe apărătoarea limbii moldoveneşti de la Moscova: „Este dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba pe care o vorbim”

Anticoruptie.md
22/03/2023
Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacţie la comentariile purtătoarei de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, care a criticat guvernarea de la Chişinău pentru oficializarea limbii române.

”Declarațiile reprezentantei oficiale a ministerului rus de Externe reprezintă o ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova. Este dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba pe care o vorbim și nu acceptăm lecții de istorie. Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerințe în treburile interne ale țării noastre” a notat Ministerul de Externe de la Chișinău.

Amintim că Maria Zaharova, într-o postare pe Telegram, a insistat pe ”moldovenizarea” Republicii Moldova, acuzând România de ocuparea Basarabiei până în 1940. Funcţionara lui Lavrov l-a atacat şi pe minstrul de Externe al României, pentru că a salutat oficializarea limbii române în Republica Moldova.


 

Anticoruptie.md
22/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii