Directorul CNA promite, la Bruxelles, să urgenteze cauzele pe confiscarea averii obținute ilegal, una dintre condițiile pentru obținerea statutului de candidat la UE al R.Moldova

Anticoruptie.md
21/06/2022
Ministrul Justiției, procurorul general si directotul CNA, la Bruxelles Rusu si Robu

Centrul Național Anticoruptie este decis să urgenteze cauzele de corupție, în special pe partea ce ține de confiscarea averilor obținute ilegal, acesta fiind una dintre condițiile impuse de Comisia Europeană Republicii Moldova în procesul de obținere a statutului de candidat pentru integrarea în Uniunea Europeană. Declarații în acest sens a făcut, la Bruxelles, în cadrul unor întrevederi cu oficiali europeni, directorul CNA, Iulian Rusu. 

„Vom continua să oferim expertiza anticorupție pentru proiectele de acte normative în eforturile noastre de a preveni ulterioare acte de corupție”, a precizat directorul CNA.

Directorul CNA și-a exprimat aprecierea pentru deschiderea fără precedent a colegilor din cadrul instituțiilor UE și a statelor membre. ”Mizăm pe suport în investigarea cauzelor de corupție cu implicarea altor state, inclusiv schimbul de informații, tactici de investigare și sechestrarea activelor aflate în afara țării”. În același context, Iulian Rusu a reiterat importanța istorică a Opiniei Comisiei Europene privind cererea de aderare a Republicii Moldova la UE și a mulțumit pentru susținerea și suportul oferit de Comisia Europeană în parcursul European al Republicii Moldova.

În aceste zile, directorul CNA se află într-o vizită de lucru, la Bruxelles, împreună cu Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco și Procurorul General Interimar, Dumitru Robu.

Mai multe subiecte de actualitate și aspecte ce țin de sectorul justiției și luptă contra corupției au fost discutate în cadrul întrevederilor din 20 iunie cu Luc Devigne, director general adjunct al Serviciului European de Acțiune Externă (EEAS), Olivier Onidi, director general adjunct al Departamentului pentru Migrație și Afaceri Interne (DG HOME), Maciej Popowski, director general al Direcției Generale pentru Vecinătate și Negocieri privind Extindere (DG NEAR) și Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție.

Anticoruptie.md
21/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii