Discuții cruciale la Chișinău. Vom avea sau nu energie electrică de la Cuciurgan

Anticoruptie.md
02/12/2022
Colaj CIJM

Situația în domeniul energetic și asigurarea cu gaze naturale sunt discutate, vineri, de către vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, cu așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev. Întrevedrea va avea loc la sediul OSCE din Chișinău.

Deși Ignatiev a declarat că a expediat Chișinăului propria agendă de discuții, totuși principalul subiect discutat ar urma să fie cel al asigurării securității energetice pe ambele maluri. Reprezentanții Tiraspolului spun că vor insista și pe problema importului de medicamente.

Chișinăul încearcă să ajungă la un numitor comun pentru reluarea exporturilor de energie electrică de la Cuciurgan, însă Tiraspolul declară că pentru a furniza malului drept cantitățile necesare ar avea nevoie de mai mult gaz.

Centrala de la Cuciurgan a oprit livrarea de curent către malul drept după ce Gazprom a redus cantitatea de gaz furnizată. Autoritățile s-au văzut nevoite să procure energie la un preț de aproape 3 ori mai mare decât cel operat de centrala Cuciurgan.  

 

Anticoruptie.md
02/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii