Distrug și ucid. Zelenski: „Rușii mimează înaintarea prin atacuri cinice”

Viorica Mija
22/06/2022
Sursa: president.gov.ua

Regiunile Donețk și Harkiv, din sudul-estul Ucrainei, sunt supuse bombardamentelor violente și cinice ale rușilor, iar situația din regiunea Lugansk este cea mai gravă. În mesajul său tradițional de la miezul nopții, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a menționat că, deși în prima linie nu sunt înregistrate schimbări semnificative, se observă o intensificare a atacurilor de artilerie rusești.

„Armata ucraineană reușește să-și mențină pozițiile în regiunea Lugansk, dar aici se dau cele mai crâncene lupte. Ocupanții încearcă să-și forțeze înaintarea spre Donețk, semănând moarte. În regiunea Harkov, la fel, artileria rusă operează atacuri brutale și cinice. Rezistența ucraineană este eficientă la Nikolaev, regiunea Zaporojie, dar armata rusă este surdă la orice mesaj rațional. Doar distruge, doar ucide, încercând să mimeze înaintarea”, a spus președintele Ucrainei.

Zelenski a punctat, de asemenea, că militarii ucraineni eliberează treptat regiunea Herson, dar au nevoie stringentă de arme și muniții.

„Pe cât de activ luptăm pentru o decizie pozitivă a Uniunii Europene cu privire la statutul de țară candidat la aderare la UE, pe atât luptăm în fiecare zi pentru a obține arme moderne. Viețile a mii de oameni depind direct de viteza cu care partenerii noștri pun în aplicare deciziile de a ajuta Ucraina", a declarat Zelenski.

 

Harta principalelor operațiuni, 21 iunie

Între timp, în urma bombardamentelor din 21 iunie asupra orașului Harkov, patru persoane au fost ucise și zece rănite, după ce armata rusă a bombardat o zonă industrială a orașului.  

Anterior, consilierul președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici, a sfătuit locuitorii să părăsească orașul și să scoată copii, deoarece bombardarea orașului ar putea deveni și mai violentă.

Viorica Mija
22/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii