Dragalin comentează acuzațiile la adresa sa: „Cei vizați în dosare penale trag sfori în speranța că voi fi intimidată”

Anticoruptie.md
19/11/2022
Sursa: Procuratura Anticorupție

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a venit cu o reacție pe pagina sa de socializare, după valul de acuzații care ar pune la îndoială legalitatea alegerii sale în funcție. Dragalin spune că nu va permite să fie intimidată și nu vede motive pentru demisie.

Dragalin declară că nu a avut nicio certitudine că va câștiga concursul.

„Știu că venind în poziția de Procuror Șef al Procuraturii Anticorupție și fiind fermă în intențiile mele de a lupta dur cu corupția, am devenit deranjantă pentru cei care erau obișnuiți să aibă “ieșire” la procuratură. Iar cei vizați in dosare penale acum trag sfori în speranța că voi fi intimidată. Eforturile lor sunt în van”, a scris Dragalin.

Dragalin recunoaște că părinții săi au făcut mici donații partidului PAS, dar ar fi vorba de sume neînsemnate.

„O altă încercare de a ataca funcția mea ca Procuror Șef este acuzația falsă că am obținut funcția pentru că mama mea ar fi făcut o donație pentru Partidul PAS. Eu sunt mândră de părinții mei, care au început lupta cu corupția in Moldova înaintea mea prin donații și alte activități, cum ar fi donații către presa independentă, atunci când aceasta era sufocată de mafioți, către ONGuri, atunci când acestea protestau nedreptățile într-un stat capturat. Părinții mei au făcut două donații către PAS prin transfer bancar in perioada campaniilor electorale din 2020 și 2021, câte 1000 de dolari fiecare. Aceasta nu este finanțare ilegală a unui partid, acestea sunt donații in limitele permise de lege. Noi vorbim despre 2000 de dolari. Credeți că aceasta este suma suficientă pentru a cumpăra locul de Procuror Șef al PA? Acest post nu are preț și nu poate fi cumpărat”, a punctat Dragalin.

Anticoruptie.md
19/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii