După 30 de încercări, s-a găsit cine să fie ministru al Mediului. Funcţia va fi ocupată de Iordanca-Rodica Iordanov

Anticorupţie.md
16/11/2022
Ministerul Mediului

Funcţia de ministru al Mediului va fi ocupată de Iordanca-Rodica Iordanov, secretarul de stat al instituţiei. Anunţul a fost făcut de şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa.

Până a fi numită secretar de stat la Minsterul Mediului, Iordanov a fost preşedintă la Asociația Obștească EcoContact, de unde a obţinut anul trecut aproape 349 de mii de lei. Alte 78 de mii de lei le-a obținut din salariul de secretară de stat la Ministerul Mediului, iar de la Universitatea de Stat din Moldova a primit un salariu cumulativ de 107 mii de lei.

Totodată, noua ministră a declarat onorarii pe care le-a primit anul trecut de la Banca Mondială (19 926 dolari SUA), de la Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (9 000 de euro), de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (540 de euro) și de la Fundația Centrul Moldo-Elvetian pentru Cooperare (15 880 de lei).

Deputatul PAS, Victor Spînu a declarat în cadrul unei emisiuni că funcţia de ministru al Mediului a fost refuzată de 30 de peroane.

Funcţia respectivă a devenit vacantă la 8 septembrie, după ce Iuliana Cantaragiu a demisionat. Cererea de demisie a fost depusă la scurt timp după ce Natalia Gavriliţa a criticat-o pe Cantaragiu la şedinţa Guvernului că nu a fost deschis portalul lemne.md.

Anticorupţie.md
16/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii