După aeroport, Ilan Şor rămâne fără o altă sursă importantă de venituri. Regimul duty-free va fi anulat pe teritoriul Republicii Moldova

Anticorupţie.md
26/10/2022
Foto simbol

Guvernul a dat, miercuri, undă verde pentru inițiativa legislativă, care prevede anularea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova. Documentul conține modificări la Codul vamal și Codul fiscal în vederea promovării principiului de echitate fiscală prin aplicarea impozitelor asupra mărfurilor comercializate pe teritoriul țării, inclusiv în unitățile de comerț amplasate în zonele vamale.

Potrivit proiectului, regimul duty-free va fi anulat pe întregul teritoriul Republicii Moldova, iar magazinele duty-free vor activa până la expirarea licenței curente. Respectiv, magazinul amplasat în incinta aeroportului va activa până la 22 decembrie 2022, iar unitățile comerciale din zonele de ieșire ale frontierei de stat vor activa până la 03 septembrie 2023.

Reţeaua de magazine duty-free din Republica Moldova este controlată de deputatul fugar Ilan Şor, care se ascunde în Israel de justiţie, fiind condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul fraudei bancare.

 

Anticorupţie.md
26/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii