După Bucureşti reacţionează şi Chişinăul. Ambasadorul Belarusului, convocat la Ministerul de Externe

Anticorupţie.md
19/09/2022
Captură NTV Moldova

Ministerul de Externe şi al Integrării Europene a anunţat că îl va convoca pe ambasadorul belarus la Chişinău pentru explicaţii în legătură cu declaraţia scandaloasă a lui Alexandr Lukaşenko că Republica Moldova ar putea repeta soarta Ucrainei.

„Urmare a declarațiilor făcute recent de liderul belarus referitoare la țara noastră, MAEIE va convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații și pentru a prezenta poziția principială a țării noastre: Cetățenii Republicii Moldova condamnă ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei. MAEIE regretă rolul pe care îl are Belarus în promovarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei și pentru promovarea repetată în spațiul public a unor mesaje menite să genereze dezinformare și falsuri. Republica Moldova și statele partenere acționează de o manieră responsabilă și cu respectarea cu strictețe a normelor de drept internațional”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Amintim că Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat în timpul manifestațiilor de sâmbătă de Ziua Unității, că Republica Moldova ar putea avea soarta Ucrainei de acum, alături de România, statele baltice şi Polonia. Prima ţară care a reacţionat a fost România, convocându-l pe ambasadorul belarus la Ministerul de Externe.

Alexandr Lukaşenko a declarat că apropierea acestor ţări de SUA ar putea duce la distrugerea lor li a sugerat să tragă învățăminte din evenimentele care au dus la al Doilea Război Mondial.
Ministrul Afacerilor Externe de la Bucureşti, Bogdan Aurescu, a dispus duminică convocarea însărcinatului cu afaceri al Belarusului în România pentru a-i comunica poziţia faţă de declaraţiile lui Lukaşenko.

 

Anticorupţie.md
19/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii