Economia lumii, discutată la Atena. Maia Sandu va participa la un for internațional organizat de Guvernul Greciei

Anticoruptie.md
03/07/2022

Amenințările la adresa păcii și stabilității globale, precum și consecințele asupra economiei mondiale, vor fi discutate în cadrul Mesei rotunde guvernamentale dedicată subiectelor economice de actualitate, care se va desfășura în Grecia. La ediția din acest an va participa și presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care va zbura mâine la Atena. Miercuri șefa statului va întreprinde o vizită oficială la Vilnius.

În capitala elenă, șefa statului Maia Sandu va avea întrevederi cu conducerea Greciei, după care va participa la Masa rotundă organizată anual de Guvernul Greciei.

Organizatorii spun că pandemia de COVID-19 și războiul Rusiei împotriva Ucrainei creează premise pentru o nouă Europă și o ordine mondială mult mai instabilă.

„În aceste vremuri tulburi, solidaritatea, coeziunea și cooperarea multilaterală sunt prioritățile pentru a face față provocărilor”, se arată în comunicatul difuzat cu ocazia evenimentului.

Cea de-a 26-a masă rotundă, axată pe „Antiteze, transformări și realizări într-o lume în schimbare", are loc în perioada 5 - 7 iulie 2022, într-o  stațiune de pe litoral.

Șefi de stat, prim-miniștri, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, lideri din mediul de afaceri și finanțe, academic și mass-media se vor alătura pentru un dialog privind identificarea soluțiilor la problemele economice de actualitate. Masa rotundă de trei zile va fi transmisă în direct în peste 35 de țări.

Miercuri, 6 iulie, Maia Sandu se va afla în vizită de lucru la Vilnius, la invitația omologului său, Gitanas Nauseda. Președintele Republicii Moldova va participa la celebrarea Zilei Statalității Lituaniei și se va întâlni cu oficiali de rang înalt ai țării.

 

Anticoruptie.md
03/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii