Eliberarea lui Filat. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, are dubii

Irina Odobescu
04/12/2019
Foto: captură privesc.eu

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, consideră ilegală eliberarea lui Vlad Filat din detenție, pe motiv că acesta nu ar fi ispășit 2/3 din pedeapsă. Declarația a fost făcută miercuri în cadrul unui briefing.

Ministrul Jusției a dat asigurări că va investiga cazul, pentru că „lucrurile sunt prea suspecte”. Potrivit lui Nagacevschi, componența comisiei care a decis eliberarea condiționată a lui Vlad Filat trezește multe semne de întrebare. „Am constatat că la data de 19 august 2019 a avut loc o modificare a componenței comisiei, altă schimbare a fost la 21 august, iar la 13 septembrie 2019 iarăși a fost modificată componența comisiei respective. Nu vreau să spun că s-a făcut totul intenționat, dar apar foarte multe suspiciuni. Mai mult de atât, în octombrie a fost emisă o încheiere prin care se diminuează termenul de detenție cu câteva zile. Parcă intenționat se fac toate aceste lucruri”, a mai spus ministrul.

La 8 noiembrie, Comisia a constatat că Filat poate fi eliberat. În acest context, Fadei Nagacevschi a accentuat că va investiga legalitatea eliberării lui Vlad Filat, pentru a informa corect societatea dacă este vorba de o problemă de sistem.

Nagacevschi s-a arătat deranjat de lipsa de comunicare dintre Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Ministerul Justiției, dar și Parlament și Guvern. „Interimarii de la condurecea ANP se pare că nu vor să înțeleagă că ei sunt în subordinea Ministerului Justiției. Constat că este o obstrucționare a informației din partea administației ANP. Cazul Filat este un caz major. Trebuie să fiu eu informat, ca mai apoi să pot informa mass-media despre acest caz.”

Nagacevschi a mai asigurat că pe parcursul zilei urmează să fie demiși mai mulți angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Irina Odobescu
04/12/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii