„Eu nu aștept miracole”. Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, despre diferendul transnistrean

Ilie Gulca
19/01/2022
Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian. Foto: europalibera.org

Noul viceprimier pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, învestit marți, susține că diferendul transnistrean este „greu predictibil” și că nu se așteaptă „la miracole în viitorul apropiat”. După spusele sale, „dosarul transnistrean nu este imposibil de soluționat, dar e improbabilă soluționarea lui în viitorul previzibil”.

În această regiunea, „s-a menținut pacea, s-a menținut comunicarea, s-a menținut dialogul, ceea ce nu este în cazul altor conflicte: Armenia, Azerbaidjan sau situația din Osetia de Sud, Abhazia – același lucru. Deci, din punctul acesta de vedere, sigur că suntem avantajați, dar este un dosar greu predictibil, eu nu aștept miracole, cel puțin, în viitorul apropiat. Ca să fie foarte clar, dosarul transnistrean nu este un dosar care este imposibil de soluționat, dar e improbabilă soluționarea lui în viitorul previzibil”, a declarat el în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă pe 15 ianuarie curent.

Politologul și diplomatul Oleg Serebrian a fost numit în calitate de vicepremier pentru Reintegrare la mai bine de două luni după ce predecesorul acestuia, Vladislav Kulminski, și-a dat demisia în contextul negocierilor moldo-ruse privind semnarea unui nou acord cu privire la furnizarea de gaze naturale.     

Ilie Gulca
19/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii