Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești și-a reevaluat tarifele

Viorica Mija
18/12/2022
Foto simbol

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) a majorat tarifele pentru serviciile oferite. Nomenclatorul, care nu a fost modificat din februarie 2019, cuprinde costuri cu peste 30 la sută mai mari, pe fundalul inflației de peste 34 la sută.

Noua listă de prețuri a fost deja publicată în Monitorul Oficial și propune ajustări practic la toate capitolele. Astfel, auditul executorului judecătoresc va costa cu 1500 de lei mai mult, după ce prețul pentru efectuarea acestuia a crescut de la 2000 la 3500 de lei. Pentru obținerea unei confirmări privind punerea în executare pe teritoriul Republicii Moldova a documentului  executoriu se va plăti în loc de 400 de lei, cât era anterior, 550 de lei, respectiv cu aproximativ 30 la sută mai mult. Totodată, un alt serviciu al UNEJ, și anume oferirea informațiilor analitice/statistice deja existente, s-a scumpit cu 120 de lei și va costa 520 de lei.

Unul din cele mai solicitate servicii - examinarea și expedierea către executorii judecătorești a notificărilor administratorilor autorizați, va costa 40 lei în loc de 30. Alte două servicii pentru care nu se percepea taxă au apărut în Nomenclator. Este vorba despre înregistrarea actelor de constatare  și examinarea cererilor de soluționare a conflictelor de competență/conexări, care vor costa 300 și, respectiv, 500 lei.

Viorica Mija
18/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii