Explozii puternice în Crimeea. A luat foc un aeroport militar rusesc şi depozitele de muniţii alăturate

Julieta Saviţchi
09/08/2022
/ t.me/KrimSegodnya

Mai multe explozii au avut loc, marţi, în apropierea satului Novofedorovka din Crimeea. Presa rusă, cu referinţă la consilierul şefului administraţiei peninsulei controlate de ruşi, Oleg Kryuchkov susţine că exploziile au loc pe aerodromul Saki, unde unde se află şi depozitele cu muniţii ale armatei ruse. Oficialii de la Kiev, cât şi cei de la Moscova, nu au făcut declaraţii despre presupusul motiv al exploziilor.

Exploziile au putut fi urmărite şi de turiştii de la staţiunea balneară Eupatoria, care s-au grăbit să părăsească plaja. În scurt timp, la ieşirea din peninsulă, s-au format cozi kilometrice de automobile.

"Până acum, nu pot decât să confirm însuși faptul mai multor explozii în zona Novofedorovka. Cer tuturor să aștepte rapoarte oficiale și să nu producă versiuni", a scris Kryuchkov pe Telegram.

Agenţia pro-Kremlin TASS, scrie că Viktoria Kazmirova, șef adjunct al administrației districtului Saki, a raportat și ea explozii pe aerodrom. "Aerodromul nostru explodează. Aici toate ferestrele au fost sparte", a spus Kazmirova.

Ministerul Sănătății din regiune a raportat că la locul exploziilor au fost trimise ambulanțe și aviația sanitară.

Șeful administraţiei din Crimeea, Serghei Aksyonov, a scris pe canalul său Telegram că a plecat la fața locului. Potrivit acestuia, se cercetează împrejurările situației de urgență.

Aerodromul militar Saki din apropierea satului Novofedorovka, districtul Saki, este folosit pentru aviația de bază a Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse. Aici sunt mai multe avioane și elicoptere, inclusiv şi din aviaţia navală. În plus, există un complex de antrenament de testare la sol (aviație) pentru practicarea decolării și aterizării aeronavelor navale.

Aerodromul Saki este unul din cele două de acest fel din peninsulă. Acesta este unul dintre cele două astfel de simulatoare din țară. Complexul este dotat cu un aerodrom din oţelrom din oțel sub forma unei punți de nave, echipat cu o trambulină, iar dimensiunile coincid cu puntea de zbor a navei Admiral Kuznetsov, cel mai mare purtător de avioane al marinei ruse.

Julieta Saviţchi
09/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii