Federaţia Rusă, recunoscută de NATO ca stat terorist

Anticorupţie.md
21/11/2022
trtworld.com

Adunarea Parlamentară a NATO a recunoscut Federația Rusă drept stat terorist. Rezoluția a fost adoptată luni, la sesiunea anuală a Alianţei Nord Atlantice care a avut loc la Madrid. Documentul a fost adoptat în unanimitate.

„Astăzi vom aproba o rezoluție care solicită tuturor aliaților să definească în mod clar Federația Rusă și actualul său regim ca organizație teroristă”, a declarat președintele Adunării Parlamentare NATO, Gerry Connolly, înainte de începerea procedurii de vot. Rezoluția mai prevede şi înființarea unui tribunal special care să tragă la răspundere regimul de la Kremlin pentru crime de război.

"De asemenea, solicităm guvernelor noastre să facă următorii pași către aderarea Ucrainei la NATO. Am subliniat în mod repetat că nu recunoaștem nicio încercare ilegală a Rusiei de a anexa teritoriile suverane ale Ucrainei", a adăugat Connolly. Yegor Chernev, președintele Delegației Permanente a Ucrainei la NATO, a menționat că tribunalul va face posibilă condamnarea nu numai a autorii direcți ai crimelor de război, ci și a conducerii de vârf a Federației Ruse.

Amintim că, Parlamentul European, va pune la vot, pe 23 noiembrie, o rezoluție în prin care Rusia ar putea fi recunoscută ca stat terorist.

La 13 octombrie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat în unanimitate o rezoluție prin care conducerea din Federația Rusă este recunoscută drept regim terorist. Astfel, APCE a devenit prima organizație internațională care a recunoscut Rusia ca stat terorist.

Totodată, mai multe ţări europene au recunoscut Rusia drept stat terorist.

Anticorupţie.md
21/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii