Fonduri mai mari pentru Republica Moldova din partea UE în 2023. Cât vor constitui alocările

Anticorupţie.md
15/11/2022
Siegfried Mureşan

Acordul între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind Bugetul Uniunii Europene din anul 2023 cuprinde o creștere de 210 milioane de euro a alocărilor pentru sprijinirea țărilor din Vecinătatea estică, inclusiv Republica Moldova și Ucraina, în plus față de orice alte pachete existente sau anunțate. Anunţul a fost făcut pe Facebook de europarlamentarul român, Siegfried Mureşan, care a precizat că majorarea a fost făcută la propunerea grupului Partidului Popular European.

„Acești bani vor putea fi utilizați pentru investiții în modernizare, în școli, spitale, dar și pentru gestionarea crizei generate de invazia Rusiei în Ucraina și implementarea reformelor necesare integrării europene”, a scris europarlamentarul român.

Siegfried Mureşan a mai declarat că Republica Moldova este stat candidat și va deveni stat membru al Uniunii Europene, motiv pentru care „trebuie să creștem sprijinul pentru Moldova în următorii ani pentru a-i ajuta să treacă peste crizele care se confruntă și să se pregătească de aderarea la Uniunea Europeană”.

Anticorupţie.md
15/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii