Fostul procuror general interimar, respins de sistem. Ce funcţie a ratat Dumitru Robu

Julieta Saviţchi
01/11/2022
Captură

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins marţi candidatura lui Dumitru Robu, care a asigurat timp de un an interimatul funcţiei de procuror general, pentru funcţia de şef adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS).

Este pentru a doua oară, pe parcursul unei luni, când CSP respinge candidatura lui Robu pentru o funcţie administrativă. Acuzatorul a mai candidat şi pentru interimatul funcţiei de procuror general adjunct.

Mandatul de procuror general interimar al lui Dumitru Robu a expirat la 6 octombrie 2022. Acesta a asigurat interimatul funcţiei după reţinerea lui Alexandr Stoianoglo, învinuit de infracţiuni de corupţie.

Până la 6 octombrie 2021, Dumitru Robu a lucrat în Procuratura municipiului Chişinău.


 

Julieta Saviţchi
01/11/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii