FOTO/VIDEO// Protestatarii lui Şor, aduşi organizat din raioane la Chişinău

Julieta Saviţchi
18/09/2022
CIJM

Sute de locuitori din diferite raioane au fost aduşi duminică la Chişinău pentru a participa la acţiunile de protest împotriva guvernării, organizate de Paridul Şor. Protestatarii sunt aduşi organizat, fiindu-le puse la dispoziţie mijloace de transport.

Majoritatea celor aduşi la protest sunt pensionari, însă printre ei sunt şi persoane mai tinere, inclusiv minori.

Autocarele cu protestatari sunt parcate la două – trei cartiere de la Piaţa Marii Adunări Naţionale, după care oamenii sunt dispersaţi în grupuri mai mici, apoi se îndreaptă spre centrul Capitalei. La fiecare autocar au fost observate persoane care le dă protestatarilor indicaţii.

Partidul Şor a distribuit foi volante participanţilor la protest, în care chiamă să fie demisă Maia Sandu şi întreaga guvernare, fiind învinuită de majorarea preţurilor.

Câteva zile înainte, Partidul Şor a anunţat că deputaţii săi pleacă la Moscova pentru a negocia un preţ redus la gazele naturale pentru locuitorii din oraşul Orhei, unde administraţia locală este formată din reprezentanţi ai Partidului Şor.

Pe parcursul săptămânii, magazinele Merişor, deschise la iniţiativa deputatului fugar, Ilan Şor, au scos în vânzare pentru beneficiarii lor franzele la preţul de un leu, cu mult sub sinecostul produsului.

Anterior, reporterii portalului Anticorupţie au realizat un reportaj în care se arată că persoanele aduse la Chişinău să protesteze sunt remunerate cu câte 200 de lei.

Ilan Şor, condamnat în 2017 la 7 ani şi 6 luni în dosarul fraudei bancare şi învinuit în mai multe dosare pnale pentru implicare în diferite scheme, se ascunde în Israel, unde duce o viaţă de lux.

Julieta Saviţchi
18/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii