Funcţie nouă în Guvern. Cât ar putea costa bugetul public

Julieta Saviţchi
16/08/2022
PRO TV Chişinău

Guvernul intenţionează să instituie o funcţie nouă, cea de secretar general adjunct, câte una pentru fiecare dintre cele 13 ministere. Obligaţiunea de bază a noilor funcţionari constă în pregătirea procesului de aderare la Uniunea Europeană.

Noua funcţue este prevăzută într-un proiect de hotărâre, elaborat de Cancelaria de Stat. Salariul prevăzut pentru noua funcţie este de cca 22.000 pe lună, astfel alocările suplimentare de la buget vor constitui 3.450.000 de lei pe an.

Obligaţiunea secretarului general adjunct al ministerului va consta ca să-l ajute pe secretarul general al ministerului la îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu şi să-l asiste pe ministru la implementarea cerințelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Noii funcţionari de rang înalt vor fi obligaţi să asigure şi să monitorizeze procesul de implementare a cerinţelor de aderare la Uniunea Europeană, să coordoneze în acest sens activitatea subdiviziunilor ministerului, să elaboreze şi să asigurare elaborarea proiectelor de acte normative aferente procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Secretarul general adjunct al ministerului va avea statutul de fi funcţionar public de conducere de nivel superior, va trebui să aibă cel puțin trei ani de experiență profesională în domeniu şi să cunoască o limbă de circulație internațională.

Julieta Saviţchi
16/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii