Gheața s-a spart. Oleg Serebrian merge la Tiraspol să discute despre criza energetică

Anticoruptie.md
27/10/2022
Sursa: CIJM

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, va merge, vineri, la Tiraspol pentru a discuta criza energetică, în format 1+1. Asta, după ce așa-zisul ministru de externe din regiune, Vitali Ignatiev, a declarat că pretinsele autorități sunt gata să discute cu Chișinăul posibile soluții pentru atenuarea consecințelor crizei.

Vitali Ignatiev a dat de înțeles că Tiraspol va scoate din sertar mai multe probleme, care așteaptă să fie rezolvate.

„Acceptăm un dialog constructiv. Vom asculta ce spune Chișinăul, ce momente vor scoate în prim-plan. Noi, cu siguranță, avem multe întrebări. Rămân valabile restanțele Chișinăului și lecția pe care nu a reușit s-o învețe”, a declarat Ignatiev.

Chișinăul a cerut convocarea unei reuniuni în formatul 1+1, pentru a discuta cu Tiraspolul gestionarea crizei energetice.

„În legătură cu criza energetică care se amplifică și necesitatea discutării aspectelor problematice, clarificării unor aspecte tehnice și identificării unor soluții pentru depășirea problemelor apărute recent pe întreg teritoriul țării, Chișinăul a solicitat convocarea unei întrevederi de lucru la nivel de reprezentanți politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului”, a anunțat Biroul pentru Reintegrare.

La discuții ar urma să participe reprezentanți ai instituțiilor de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în formatul de negocieri „5+2″.

Tiraspolul a limitat furnizarea energiei electrice către malul drept la doar 27%, invocând micșorarea volumului de gaze livrat de Gazprom.

Anticoruptie.md
27/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii