Ghinion pentru un mitropolit pro-rus din Ucraina la frontiera moldo-ucraineană

Julieta Saviţchi
02/10/2022
Captură

Stareţul Lavrei Kiev-Pechersk, aflată sub jurisdicţia canonică a Patriarhiei Ruse, mitropolitul Pavel, cu numele de mirean Piotr Lebedi, cunoscut în societatea ucraineană sub porecla „Pașa Mercedes”, a fost reţinut timp de 6 ore de grănicerii ucraineni în timp ce încerca să traverseze frontiera în Republica Moldova.

Portalul Ukrainskaia Pravda informează, cu referinţă la serviciul de presă al Serviciului de Stat de Frontieră din Ucraina, că mitropolitul Pavel a fost verificat la granița cu Moldova, sub suspiciunea că ar fi exportat bunuri de valoare.

Acesta a fost reţinut de grănicerii ucrainei pe motiv că ar fi încercat să scoată ilegal obiecte de valoare bisericești. În cele din urmă, Piotr Lebedi a fost lăsat să trecă în Republica Moldova.

Totodată, pe 2 octombrie, pe canalul de YouTube al Mitropolitului Pavel a apărut un filmuleț, unde confirmă că a plecat în Republica Moldova pentru un examen medical, a fost oprit la graniță și verificat timp de 6 ore din cauza unei sesizări primită de oamenii legii.

Piotr Lebedi a precizat că avea trei icoane achiziționate care nu reprezintă valoare istorică. Mitropolitul a precizat că situația s-a încheiat pașnic şi le-a dăruit oamenilor legii care îl verificau ciocolate și calendare bisericeşti.

Piotr Lebedi are 61 de ani şi nu se încadrează în limitele de vârstă ale bărbaţilor care nu au voie să părăsească Ucraina.

Julieta Saviţchi
02/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii