Hora cu Ilan Șor// Directoarea Ansamblului Joc, Aliona Baroncea-Strîmbeanu, suspendată din funcție

Anticoruptie.md
14/06/2024
t.me/ilanshor

Directoarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare (IP ANADP) JOC, Aliona Baroncea-Strîmbeanu, a fost suspendată din funcție pe durata efectuării anchetei de serviciu demarate de Ministerul Culturii. Informația a fost confirmată pentru Anticoruptie.md de reprezentanți din cadrul ansamblului. Ancheta a început după ce câșiva dansatori ai ansamblului au participat la un eveniment din Sankt-Petersburg, acolo unde se aflau și blocului Victorie, controlat de deputatul fugar Ilan Șor. 

„Ministerul Culturii a demarat o anchetă de serviciu în privința directoarei generale interimare a IP ANADP Joc, Aliona Strâmbeanu. Confirmăm că pe perioada efectuării anchetei de serviciu, doamna Strîmbeanu a fost suspendată din funcție”, au precizat reprezentanții ansamblului. 

În această perioadă funcția managerială va fi preluată de dirijorul șef, Marian Gheras.

Într-un comunicat publicat de administrația ansamblului Joc acum trei zile, instituția precizează că nu a avut „nicio solicitare privind delegarea membrilor colectivului său, sau a ansamblului în întregime, pentru paticiparea la vreo prestație artistică în Federația Rusă. Respectiv Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare Joc nu a participat la evenimentul din Sankt-Petersburg”. Cât despre cei patru dansatori care apar în imaginile video publicate de reprezentanții Blocului „Victorie” pe Telegram instituția susține că în perioada respectivă aceștia „au fost în concediu din cont propriu”.

Instituția a completat explicațiile cu anumite solicitări. 

„Solicităm respectuos să nu fie ponegrită imaginea și numele Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare Joc și să nu se interpreteze eronat informațiile neconfirmate de conducerea oficială a colectivului. Instituția își rezervă dreptul de a apela la instanțele de judecată în cazul difuzării unor afirmații nefondate privind participarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare Joc la evenimentul în cauză”, a precizat IP ANADP „Joc”.

Anticoruptie.md
14/06/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii