Impuși să se retragă, rușii „ard podurile”. Zelenski către soldații care s-au deghizat în civili: „Aveți o singură opțiune, predați-vă!”

Anticoruptie.md
12/11/2022
Sursa: Reuters

Primită la Herson într-o atmosferă generalizată de bucurie, armata ucraineană are în față noi provocări. Comandamentul rus a dispus distrugerea podurilor  peste Nipru, trei dintre care deja nu sunt funcționale. De altă parte, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, salutând victoria istorică în războiul cu Rusia, a declarat că armata rusă este în panică, iar unica soluție pentru soldații inamici este să se predea.  

Generalii ruși au ordonat distrugerea a trei poduri peste râul Nipru, acestea devenind impracticabile. Altele, au fost avariate, în special cele de la barajul Nova Kahovka. Totodată, unele porţi de ecluză au fost distruse în mod intenţionat.

Armata ucraineană a informat că armata rusă își întărește pozițiile pe malul stâng al râului Nipru, în încercarea de a păstra controlul în localitățile ocupate temporar.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a confirmat că malul drept al râului este liber, iar apărătorii au pus pe fugă ocupanții de pe o suprafață de 3000 de metri pătrați, în sud. Zelenski le-a sugerat militarilor ruși, mercenarilor și colaboraționiștilor să se predea.

„Cei care au fost abandonați în Herson – soldați, mercenari, colaboraționiști, au o singură șansă pentru salvare, și anume să se predea. Garantăm o atititudine conform normelor internaționale”, a punctat Zelenski.  

Președintele Ucrainei i-a avertizat și pe militarii care se deghizează în civili.

„Nu vă puteți ascunde, oricum vă vom deconspira. Nu așteptați, predați-vă. E unica opțiune pentru ocupanți”, a conchis președintele ucrainean.

Anticoruptie.md
12/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii