În disperare, Putin scoate Calul Troian la bătaie. Ocupanții pregătesc provocări cu bărci de artilerie sub pavilion ucrainean

Viorica Mija
26/05/2022
CNN

Forțele armate ucrainene anunță că armata rusă pune în aplicare tactici perfide, în încercarea de a-și forța intrarea în orașul Severodonețk. Astfel, a fost detectat un grup naval care cuprinde cel puțin o barcă blindată de artilerie a marinei ucrainene.

Barca a fost capturată de ruși în Berdiansk, încă la începutul invaziei, iar ieri a fost observată lângă insula Șerpilor. Potrivit autorităților ucrainene, rușii planifică să utilizeze barca pentru a bombarda atât zonele de coastă, cât și navele civile străine din largul Mării Negre.

„De-a lungul zonei de conflict, în regiunile Nikolaev și Herson, rușii au efecuat trei raiduri cu elicoptere, însă unitățile noastre de apărare au reușit să le zădărnicească planurile. Inamicul s-a retras pe pozițiile de pornire”, anunță Comandamentul ucrainean „Sud”.

În zona de conflict a fost detectat un obuz, care a distrus parțial o casă. În urma atacului, un civil a fost rănit. Navele rusești continuă să blocheze toate operațiunile maritime și portuare.

Insula Șerpilor a fost capturată de ruși încă în prima zi a războiului. Momentan, Ucraina și-a suplimentat forțele în zonă pentru a-și recuceri teritoriul legitim.

Kirilo Budanov, șeful Serviciului de informații al Apărării din Ucraina, a declarat săptămâna trecută că Insula Șerpilor este singura regiune prin care ocupanții ruși ar putea detașa parașutiști pe teritoriul regiunii transnistrene.

Viorica Mija
26/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii