„Înaintarea trupelor ruse în Ucraina va încetini din cauza lipsei de resurse” - Boris Johnson

Ilie Gulca
23/06/2022

Serviciul de informații militare britanice estimează că în lunile următoare înaintarea trupelor ruse în Ucraina va încetini pe măsură ce acestea vor rămâne fără resurse.

Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, într-un interviu acordat mai multor publicații europene, relatează Ukrinform citând Reuters și Le Monde.

Johnson a remarcat că armata lui Putin avansează în Donbas cu prețul unor pierderi mari de oameni și de arme.

„Cu toate acestea, serviciul nostru de informații militare consideră că în următoarele câteva luni ar putea să vină un moment în care nu vor fi progrese, deoarece Rusia va rămâne fără resurse. Așa că trebuie să îi ajutăm pe ucraineni să schimbe dinamica. Voi apăra acest lucru la Summit-ul G7”, a spus premierul britanic.

După spusele sale, în cazul unei contraofensive, Ucraina trebuie să fie sprijinită de armele de care are nevoie de la Occident.

Întrebat cum ar putea să arate victoria Ucrainei sau înfrângerea lui Putin, Johnson a spus: „Este vorba de cel puțin de restabilirea status quo-ului care exista înainte de 24 februarie și de împingerea trupelor ruse din teritoriile pe care le-au invadat”.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o nouă fază a războiului de opt ani împotriva Ucrainei – o invazie pe scară largă.

Trupele ruse bombardează orașele și satele pașnice ucrainene. Forțele Armate, Forțele Teritoriale de Apărare și întregul popor ucrainean rezistă efectiv trupelor ruse și le provoacă pierderi grele.

Ilie Gulca
23/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii