Incendiu provocat intenționat la sediul Centrului NATO din Chișinău: „Condamnăm ferm acest act de violență”

Anticoruptie.md
09/02/2024
t.me/vtememd

Centrul de Informare și Documentare privind NATO de la Chișinău, situat în incinta Universității de Stat din Moldova (USM), ar fi fost incendiat intenționat în seara zilei de joi, 8 februarie. Precizări în acest sens au fost făcute atât de reprezentanții Centrului, cât și de conducerea USM. Poliția a inițiat o anchetă penală, iar versiunea de bază este, la fel, incendierea cu intenție.

„Cu regret, vă informăm că incendiul care a afectat sediul nostru în data de 8 februarie 2024 a fost provocat intenționat în jurul orei 18:45. Condamnăm ferm acest act de violență și suntem profund îngrijorați de consecințele sale”, a fost mesajul publicat pe o rețea de socializare de Centrul de Informare și Documentare privind NATO.

Reprezentanții instituției menționează că, momentan, „colaborează strâns cu autoritățile competente pentru a investiga acest incident și pentru a aduce în fața justiției pe cei responsabili”.

Un mesaj similar a fost transmis și pe pagina oficială a USM. Administrația universității anunță că „din fericire, nicio persoană aflată în acel moment pe teritoriul universității nu a avut de suferit”. Totodată a anunțat că universitatea rămâne să funcționeze în continuare în regim normal.

Anticoruptie.md
09/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii