INFOGRAFIC // Milioane pentru deplasări peste hotare. Cine este deputatul care a cheltuit cei mai mulți bani pe vizite de lucru?

Anticoruptie.md
04/10/2017
deschide.md

În doar doi ani de zile, Parlamentul a cheltuit circa trei milioane de lei pentru deplasările peste hotare ale unor aleși ai poporului. Cel mai „plimbăreț” deputat în 2015-2016 a fost liberal-democratul Valeriu Ghilețchi, în prezent membru al grupului parlamentar al Partidului Popular European din Moldova.

Centrul de Politici și Reforme a realizat câteva infografice care arată modul în care au fost repartizați banii din bugetul Legislativului pentru deplasările peste hotare ale deputaților. Cele mai mari sume au fost cheltuite pentru vizitele de lucru ale deputaților democrați, peste 1,36 de milioane de lei. În schimb, comuniștii au mers mai puțin peste hotare, cheltuind doar 145 de mii de lei.

Sursa: CPR

În topul celor mai „plimbăreți” parlamentari se regăsesc Valeriu Ghilețchi, care a cheltuit în 2015-2016 697 de mii de lei pentru deplasări, Liliana Palihovici – cu cheltuieli de 610 mii de lei, Andrei Neguță, cu peste 386 de mii de lei cheltuiți și Andrian Candu, pentru deplasările căruia Parlamentul a alocat 291 de mii de lei.

Sursa: CPR

 

De asemenea, analiza datelor a arătat că majoritatea celor care au beneficiat de deplasări de serviciu plătite au fost deputații-bărbați.

Sursa: CPR

 

Autorii infograficelor susțin că au obținut cu greu informația despre deplasările demnitarilor, fiind nevoiți să aștepte trei luni răspuns la solicitările de informații. 

Anticoruptie.md
04/10/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii