Inspectorii de integritate urmează să decidă în privinţa verificării averii consilierului de la Hânceşti, în urma unei investigații CIJM

Julieta Saviţchi
23/06/2021

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat, miercuri, în urma publicării de către Centrul de Investigaţii Jurnalistice a anchetei Consilieri socialist de la Hânceşti: averi de milioane cu salariu modest. Actul de autosesizare a fost semnat cu puţin timp în urmă de către directoarea ANI, Rodica Antoci.

Ofiţerul de presă al ANI, Maria Dastic, ne-a comunicat că actul de autosesizare a fost transmis inspectorilor, care urmează să decidă, în termen de 15 zile, asupra iniţierii controlului averilor celor trei subiecţi vizaţi în anchetă.

În ancheta pe portalul Anticoruptie.md se arată că Ivan Ududovici, consilier al raionului Hânceşti, şi doi fii ai săi, aflaţi în funcţii publice, ar fi încălcat regimul de declarare a averilor şi intereselor personale. Ivan Ududovici şi soţia sa au declarat pentru anul trecut doar venituri din salariul de 114.000 de lei.

Fiul său mai mare, Dumitru Ududovici, director adjunct al Fondului pentru Investiţii Sociale din Moldova, nu a raportat cel puţin trei tranzacţii cu automobile şi mai multe donaţii, inclusiv 50.000 de euro câştigate la cumetria copilului. 

Ivan Ududovici a explicat nedeclararea averilor printr-o „eroare tehnică”.

Julieta Saviţchi
23/06/2021Follow us on Telegram

Comentarii