Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia pregătește o ofensivă amplă la sfârșitul lunii mai

Ilie Gulca
08/04/2024
Militari ruși în Avdiivka. Foto: english.aawsat.com

Şeful Direcţiei principale de informaţii militare din Ucraina, general-locotenentul Kirilo Budanov, a raportat că anticipează o intensificare a operațiunilor ofensive rusești în Donbas la sfârșitul primăverii și începutul verii.

„Budanov a mai raportat că forțele ruse vor încerca probabil să avanseze în vestul Bahmutului și pe direcția Pokrovsk, la aproximativ 43 de kilometri nord-vest de Avdiivka”, a spus Budanov într-un interviu acordat postului german ARD, publicat pe 7 aprilie, citat într-o analiză a Institutului pentru Studiul Războiului.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior într-un interviu CBS News publicat pe 28 martie că efortul major ofensiv al Rusiei ar putea începe la sfârșitul lunii mai sau iunie.

Institutul pentru Studiul Războiului susține că forțele ruse și-au intensificat ritmul operațiunilor lor ofensive, inclusiv prin desfășurarea unui asalt mecanizat de dimensiunea unei companii în vestul Bahmutului pe 4 aprilie.

După estimările experților Institutului, armata rusă se pare că a reușit atenueze cu succes impactul pierderilor de forță umană și de tehnică militară.

Președintele Zelenski și înalți oficiali militari ucraineni au avertizat recent că întârzierile în asistența de securitate au forțat Ucraina să cedeze inițiativa pe câmpul de luptă Rusiei și că armata ucraineană nu poate planifica un efort de contraofensivă sau defensiv de succes fără să știe când și ce fel de ajutor va primi Ucraina.

Ilie Gulca
08/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii