Iohannis: „Interconectările directe dintre România și Republica Moldova sunt total insuficiente”. Ce propuneri are președintele României

Anticoruptie.md
24/11/2022
Sursa: Președinția României

Klaus Iohannis, președintele României, crede că interconectările directe dintre România și Republica Moldova sunt insuficiente. Opinia a fost exprimată în timpul unei conferințe de presă, pe care a susținut-o împreună cu omologul său lituanian, Gitanas Nausėda, aflat într-o vizită oficială la București.  

Președintele roman spune că subiectul interconectării  a fost neglijat ani de zile și, în momentul de față, chiar dacă România oferă electricitate Moldovei, o parte semnificativă merge prin Ucraina și este expusă riscului de atac.

„Există o singură soluție, trebuie realizate interconectări mai multe și mai bune, interconectări directe între România și Republica Moldova. Același lucru este valabil și pentru gaz, același lucru este valabil și pentru transportul pe șosea și așa mai departe. Nu vreau să încerc să explic de ce nu s-au realizat până acum. Fapt este că noi suntem dispuși să ajutăm Republica Moldova, însă lipsa interconectărilor de tot felul este o problemă reală în acest moment. Există planuri, se lucrează la ele și am speranța ca, în scurt timp, nu în câteva săptămâni, dar în relativ scurt timp, aceste chestiuni să fie net îmbunătățite, fiindcă, în perspectivă, pe termen mediu și mai lung, noi putem să ajutăm Republica Moldova într-un mod eficient doar în măsura în care se realizează aceste interconectări”, a conchis Iohannis.

Anticoruptie.md
24/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii