Iurie Roșca riscă să fie cercetat penal pentru propaganda războiului

Ilie Gulca
10/03/2022
Iurie Roșca

Iurie Roșca riscă să fie cercetat penal pentru mesajul video în care face apel către moldoveni să se roage pentru „victoria Rusiei lui Putin împotriva satanismului”. Procuratura va verifica fapta fostului deputat PPCD după o sesizare publică a directorului Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza.

„Rog să fie întreprinse măsurile procesuale în urma verificării și investigării faptelor cetățeanului Iurie Roșca prin prisma semnelor de infracțiuni prevăzute de Codul Penal al Republicii Moldova, inclusiv cele prevăzute de art. 140 Cod Penal – Propaganda războiului”, a scris directorul executiv al IPRE pe pagina sa de Facebook, care este și membru al Consiliului Suprem de Securitate.

„Rețineți, rugați-vă nu pentru încetarea războiului, ci pentru continuarea acestui război și pentru victoria Rusiei lui Putin împotriva globalismului satanist”, a spus Roșca pe canalul său de Telegram.  

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a spus că oamenii legii vor investiga apelul făcut de Roșca pe Telegram. „Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) se ocupă de acest caz”, a spus ea.

Serviciul de Informații și Securitate a blocat, joi, portalurile flux.md, iurierosca.md și rosca.md asociate fostului deputat și lider al Partidului Popular Creștin-Democrat, Iurie Roșca.  

Ilie Gulca
10/03/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii