Jocuri periculoase pe piața energiei electrice. ANRE a inițiat o investigație

Anticoruptie.md
29/09/2022
Sursa: CIJM

Agenția Națională de Reglementare Energetică (ANRE) a inițiat o investigație  pe piața energiei electrice. Instituția vrea să identifice circumstanțele care au dus la distorsionarea funcționării pieței energiei electrice, după ce doi operatori s-au plâns  pe acțiuni speculative în domeniu.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a primit o sesizare din partea Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. în care operatorul sistemului de distribuție informează despre identificarea unor acțiuni speculative din partea unor participanți la piața angro a energiei electrice, care au dus la obținerea unor venituri nejustificate în luna iunie 2022.

Pe lângă Premier Energy, și operatorul sistemului de transport Î.S. „Moldelectrica” a confirmat faptul că anumiți participanți la piață intenționat indică valori mai mici aferente notificărilor fizice, pentru a obține un profit nejustificat.

 

Anticoruptie.md
29/09/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii