Judecătoarea care a ruinat speranțele Avia Invest pleacă din funcție

Anticoruptie.md
07/02/2024

Aliona Donos, una dintre magistratele Curții Supreme de Justiție (CSJ) care a dat verdictul irevocabil în cauza Avia Invest, pleacă din sistem. Consiliul Superior al Magistraților (CSM), cu șapte voturi „pro”, a admis cererea sa de demisie. Donos, transferată în 2023 la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a făcut parte și din completul instituit în CSJ pentru examinarea contestaţiilor la unele decizii ale Comisiei Pre-Vetting.

Aliona Donos și-a început cariera de judecător în 2007, atunci când a fost numită în funcția de judecător la Judecătoria Bălți, pe un termen de 5 ani. În 2012, Donos a fost numită în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

În privința judecătorului Aliona Donos nu au fost înregistrate proceduri disciplinare, 2 contestații în privința ei au fost respinse, iar alte 5 petiții depuse au fost declarate drept neîntemeiate.

Conform ultimei declarații de avere, Aliona Donos a obținut venituri salariale în sumă de aproape 287 mii lei, iar soțul – puțin peste 38 mii lei. Familia Donos are în proprietate un apartament de 88,3 m.p. în valoare de 690 654 lei, achiziționat în 2021 și o casă de locuit de 79,8 m.p, de 39 625 lei, obținută drept moștenire în 2014.

La capitolul bunuri mobile, familia Donos are în proprietate o motocicletă, un camion achiziționat în 2021 cu 60 mii lei și un autoturism Renaul Megane Scenic din 2011, achiziționat în 2018 cu 30 mii lei.  

Declarația este completată și la rubrica datorii. Acolo unde găsim 2 împrumuturi de la o bancă comercială, unul de 200 mii lei, cu o rată de 2% anual, scadent în 2024 și un altul de 50.000 lei de 0%, pe care urmează să-l restituie până în 2025.

Anticoruptie.md
07/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii