Jurământ cu… un nou legământ. Maia Sandu a resetat prioritățile Guvernului: „Aștept acțiuni curajoase”

Anticoruptie.md
18/11/2022
Captură video

Războiul a schimbat prioritățile, iar gestionarea crizei provocată de invazia rusă în Ucraina necesită acțiuni nu doar prompte, dar și curajoase. Declarațiile au fost făcute de președintele Republicii Moldova, la ceremonia de depunere a jurământului de către ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, și ministrul Mediului, Rodica Iordanov.  

După ce au sărutat drapelul de stat, noii miniștri au dat mâna cu șefa statului, Maia Sandu, și prim-ministra, Natalia Gavrilița.

„Nu este ușor să-ți asumi instituții aproape nefuncționale. Criza provocată de război a lovit în bunăstarea oricărui cetățean, a creat greutăți, a pus în pericol securitatea și viitorul țării. Impactul crizei este sever, iar înlăturarea în totalitate depășește resursele noastre”, a declarat Maia Sandu în continuarea ceremoniei. 

Șefa statului s-a adresat, pe rând, noilor miniștri, sugerând că așteapă acțiuni curajoase, dar și progrese sesizabile în domeniile de care vor fi responsabili.

„Domnule ministru Alaiba, sunt sigură că împărtășiți îngrijorările cu privire la situația din domeniul economic. Știu că înțelegeți cât de important este rolul mediului de afaceri atât pentru nivelul de trai al populației, cât și pentru consolidarea democrației. Aștept acțiuni curajoase și prompte. Doamna ministru Iordanov, vă cunosc ca pe un luptător înflăcărat pentru rezolvarea problemelor de mediu. Pentru a combate schimbările climatice și pentru asigurarea unui mediu sănătos, avem nevoie de progres real în implementarea programului național de împădurire și în implementarea strategiei de management al deșeurilor. Sper să văd acest progres în curând. Vă urez succes”, a menționat Maia Sandu. 

Și prim-ministra Natalia Gavrilița le-a urat noilor miniștri bun venit în echipă și le-a dorit o activitate cât mai eficientă.

„Domnule Alaiba, vreau sa vă felicit pentru curajul cu care sunteți gata sa gestionați, dar și să faceți transformări, de reglementare, ca să reducem costul afacerilor, dificultățile între agentul economic și stat. Doamna Iordanov, am lucrat împreună cu dumneavoastră, știți situația în sector și prioritățile”, a menționat Gavrilița.

 

Anticoruptie.md
18/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii