Krasnoselski, despre alegerile parlamentare din Moldova: „Rezultatele au fost previzibile. Chișinăul va avea o schimbare de atitudine față de agenda de negocieri”

Ilie Gulca
14/07/2021
Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Foto: http://president.gospmr.org

Liderul administrației secesioniste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, consideră rezultatele scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie drept „previzibile” și și-a anunțat disponibilitatea pentru continuarea dialogului cu Chișinăul. Pretinse instituții de stat din stânga Nistrului au organizat transport pentru transnistreni ca să voteze la aceste alegeri.

Liderul secesionist de la Tiraspol a remarcat faptul că „schimbările actuale în Republica Moldova au caracter evolutiv, și nu unul revoluționar, după cum s-a întâmplat anterior: poporul a susținut cursul stabilit de elita politică”.

Aceste observații au fost făcute în cadrul discuțiilor cu reprezentanții așa-zisei camere comune a Transnistriei (Общественная палата Приднестровья). El a subliniat că Transnistria urmărește un dialog cu aleșii poporului ai Moldovei. Totodată, el a spus că Republica Moldova va avea o schimbare de atitudine față de agenda de negocieri după procesul electoral.

Cu toate acestea, partea transnistreană este dispusă să continue negocierile  și contează pe intensificarea eforturilor pe această dimensiune.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, au fost deschise 41 de secții de votare destinare cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului. Conform rezultatelor preliminare, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a obținut 62,21% din voturi; PAS – 13,59% și Partidul Șor – 6,25%.

În această regiune au fost înregistrate cele mai multe cazuri de corupere a alegătorilor și de transportare organizată. Mai exact, unii alegători au declarat pentru presă că întreprinderile din Transnistria au plătit câte 500 de ruble transnistrene pentru un vor. La acest scrutin, au participat 28.173 de cetățeni din stânga Nistrului.     

Ilie Gulca
14/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii