Kremlinul ia măsuri pentru a preveni un eșec în războiul împotriva Ucrainei

Ilie Gulca
07/07/2022
Duma Federației Ruse

Ministerul Apărării al Marii Britanii semnalează tendința autorităților ruse privind adoptarea unui nou cadru juridic menit să le asigure agresiunea împotriva Ucrainei și să prevină un eventual eșec în cazul incapacității de a învinge Ucraina.  

După estimările responsabililor militari briranici, la 6 iulie 2022, bombardamentele grele au continuat de-a lungul liniei frontului Donețk, dar cu puține progrese realizate de Rusia; unitățile rusești implicate în acțiunile de săptămâna trecută sunt acum probabil în fază de reconstituire.

În plus, relatează autoritățile britanice, pe 5 iulie 2022, o lege propusă de guvernul rus privind măsurile economice speciale a trecut în prima lectură în Dumă.

„Această lege, care va fi probabil adoptată, va conferi autorităților competențe speciale în ceea ce privește relațiile de muncă, reactivarea facilităților de mobilizare și eliberarea de active din rezervele statului”, susțin autoritățile britanice.

În opinia Ministerului Apărării al Marii Britanii, această lege este probabil o încercare a Kremlinului de a pune în aplicare măsuri economice pentru a sprijini „operațiunea militară specială” fără o declarație oficială de mobilizare a statului, care rămâne sensibilă din punct de vedere politic.

De asemenea, adaugă sursa citată, această lege permite Rusiei să evite să recunoască că este implicată într-un război sau eșecul său de a învinge armata Ucrainei depășită din punct de vedere numeric și al înarmării.

Ilie Gulca
07/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii