La finalul unui maraton al negocierilor cu oficiali europeni, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Deciziile vor fi anunțate luni

Anticoruptie.md
24/09/2022
Sursa: Președinția RM

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va susține luni, 26 septembrie, un briefing de presă pe marginea deciziilor Consiliului Suprem de Securitate (CSS), care a avut loc astăzi.

Briefingul va avea loc începând cu ora 10.00, la sediul Președinției.

Ședința CSS a fost convocată după un șir de întâlniri cu oficiali europeni de rang înalt, la cea de-a 77-a Adunare Generală a ONU, la New York, unde Maia Sandu a cerut, de la tribuna forului, retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

Vineri, șefa statului a purtat discuții, la Berlin, cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz. Cei doi oficiali au vorbit despre ultimele evoluții de securitate din regiune, despre impactul războiului din Ucraina și criza energetică. Președinta Maia Sandu a subliniat importanța unității europene în fața acestor provocări.

Anticoruptie.md
24/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii