La mulți ani, Republica Moldova! Maia Sandu: „Vă îndemn să păstrăm și să amplificăm această imagine de unitate și bunătate, pe care o avem astăzi despre noi ca popor și ca țară”

Anticoruptie.md
27/08/2022
Sursa: Președinția RM

Cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, șefa statului Maia Sandu a mulțumit națiunii pentru unitatea și sensibilitatea de care a dat dovadă, atunci când Ucraina a fost invadată, iar ucrainenii au avut nevoie de sprijin. Sandu crede că doar amplificând această imagine de unitate și bunătate, putem conta unii pe alții.

De Ziua Independenței Republicii Moldova, șefa statului Maia Sandu a publicat un filmuleț în care cetățenii Republicii Moldova, de diferite vârste și profesii, povestesc ce înseamnă pentru ei independența țării.

În ajunul Zilei Independenței, Maia Sandu a adresat națiunii un mesaj de felicitare și solidarizare.

„Acum șase luni, liniștea vecinilor noștri ucraineni a fost spulberată de un război crunt, care continuă să le distrugă satele și orașele, și să răpească vieți omenești. Din prima zi, oamenii din Moldova au respins răul războiului și și-au deschis larg casele și inimile pentru copiii, femeile și bătrânii Ucrainei, care fugeau din calea distrugerii și a morții”, a menționat Președinta țării.

Șefa statului a punctat că, astfel, am demonstrat nouă înșine și lumii întregi, printr-o solidaritate de admirat, că suntem gata să-i ajutăm pe cei, cărora le este mai greu decât nouă. De asemenea, doamna Maia Sandu notează în mesajul său că faptele moldovenilor au arătat că suntem o țară mică cu inimă mare.

„Vă îndemn să nu uităm, să păstrăm și să amplificăm această imagine de unitate și bunătate, pe care o avem astăzi despre noi ca popor și ca țară - ea ne spune că putem conta unii pe alții”, a conchis Președinta Maia Sandu.

 

Anticoruptie.md
27/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii