Le-au tăiat salariile. Patru deputați ai partidului Șor și un comunist au fost sancționați

Viorica Mija
02/12/2022

Patru deputați ai fracțiunii Partidului Șor, dar și comunistul Constantin Starîș, vor primi salarii mai mici. Totul, din cauza absențelor nemotivate de la ședințele Parlamentului, pe parcursul lunii noiembrie.

Deputatului fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș, i-a fost înjumătățit salariul pentru luna noiembrie, din cauza că a lipsit de la trei ședințe. Aleșii fracțiunii parlamentare Partidul ȘOR, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov vor primi doar o pătrime din salariu.

„În vederea respectării prevederilor art. 131 din Regulamentul Parlamentului, adoptat prin Legea nr. 797/1996, pentru absența fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la şedinţele Parlamentului și ale comisiilor permanente, au fost sancționați, prin reținerea a 75% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport, deputații Fracțiunii parlamentare Partidul ȘOR, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan și Denis Ulanov. La fel, a fost sancționat și deputatul Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș, pentru absență fără motiv întemeiat pe parcursul lunii noiembrie de la trei şedinţe ale comisiei permanente din care face parte, prin reținerea a 50% din salariu şi din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport”, se arată într-o notă a Parlamentului.

 

 

Viorica Mija
02/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii